Un altfel de cadou de sărbători: Oferă confort celor dragi

Odată cu instalarea hotărâtă a iernii în peisajul cotidian din ce în ce mai mohorât, ne refugiem mai mult ca oricând prin case așteptând moși și cadouri care să ne îndulcească clipele cenușii. Am pregătit luminițele și globurile, ne-am planificat bradul și încercăm să rezolvăm cadourile. Zilele s-au scurtat iar noi ne ascundem sub plăpumi și prelungim cât putem clipele dulci înainte de sculare. Una din cele mai plăcute senzații este aceea de căldură și moliciune perfectă pe care cea mai bună pilotă ți-o poate oferi. Ce bună ar fi în aceste momente o pilotă pufoasă și moale, în care să stai ca în puf și care să te apere de frigul de afară… Și atunci, de ce să nu îți faci cadou de sărbători mai mult confort sub formă unei pilote la care ai visat? 

Un somn de calitate depinde destul de mult de o temperatură optimă, de un nivel de confort ridicat și de lipsa oricărui declanșator de alergii, iar pilota puf gâscă poate juca un rol important. O pilotă puf gâscă e e o pilotă premium pentru odihnă și relaxare de mai multe stele. Va fi un cadou minunat și util pentru cei dragi din familie, le va aduce zâmbete pe fețe și mai multă căldură pentru un somn odihnitor și sănătos. Plus că se vor gândi cu drag la tine de câte ori se vor cuibări în pat.

Caracteristicile unei pilote din puf și pene de gâscă

Umplutura pilotei este principalul aspect la care trebuie să te gândești înainte de a o alege, pentru că de umplutura ei depind ceilalți factori care definesc calitatea pilotei, gradul de confort, greutatea pilotei, indicele de căldură. Pilotele cu umplutură naturală sunt mai apreciate pentru că sunt mai pufoase, mai plăcute la atingere și permit o mai bună circulație a aerului și prin urmare pielea ta va respira mai bine. În plus, pilotele cu umplutura naturală rezistă mult mai bine în timp față de cele cu umplutură sintetică.

  • Puful este pana sferică alcătuită din mii de fibre moi, amplasate radial în toate direcțiile, având ca punct de plecare un nucleu central. Puful poate fi de gâscă sau de rață. Spre deosebire de pene, care folosesc păsărilor ca să zboare sau ca să înoate cu ușurință, puful are ca principală menire să rețină între fibrele lui cât mai mult aer la o greutate cât mai mică, pentru a asigura o barieră termică eficientă. Tocmai aceste calități sunt cele care fac ca amestecul de puf și pene să fie umplutura ideală pentru perne și pilote. În general, puful este moale, ușor și tridimensional, spre deosebire de pene, care sunt mai tari, mai grele și bidimensionale. Puful de gâscă este mai mare și, prin urmare, mai ușor decât cel de rață. Regula generală este aceasta: cu cât este mai mare puful, cu atât va fi capabil să ofere mai multă căldură. Așadar, o pilotă cu 95% puf de gâscă, va fi mai călduroasă decât o pilotă cu 95% puf de rață.
  • Pilota puf gâscă 100% puf – este premium deoarece nu este combinată cu pene. Puful are capacitatea de a rezista mai bine în timp și de a izola mai bine, ceea ce înseamnă că vei avea o pilotă mai călduroasă.
  • Pilota cu pene și puf de gâscă – este cea mai populară, conține atât puf cât și pene mici de gâscă. Totuși, cu cât proporția de puf este mai mare, cu atât pilota va fi mai bună și mai costisitoare. Penele nu rețin la fel de multă căldură și au tendința de a se aplatiza, astfel afectând calitățile pilotei.
  • Alternative sintetice – încearcă să imite proprietățile pufului de gâscă. Sunt mai ieftine și nu prezintă risc alergic. Totuși rezistă mai puțin, și oferă mai puțină căldură.
  • Bumbac – pentru ca o pilotă puf gâscă să aibă un preț mai accesibil, ocazional unii producători adaugă bumbac în umplutură. Deși este pufos, bumbacul nu oferă căldură pe care o poate oferi puful.
  • Puterea de umplere sau densitatea pilotei este determinată măsurând cantitatea de umplutură care a fost folosită pe metru pătrat. Cu cât aceasta este mai densă, sau puterea de umplere este mai mare, cu atât pilota va fi mai călduroasă și mai voluminoasă. Valorile pot varia între 180 și 800+.
  •  Între 180 și 300, pilotele care sunt încadrate în acest interval de densitate sunt recomandate tot pentru vară. 
  • Între 300 și 500 pilotele încadrate în acest interval de densitate sunt ideale pentru persoanele care vor o pilotă puf gâscă cu adevărat călduroasă, dar au un buget limitat. 
  • Dacă densitatea este mai mare de 500, vorbim despre o pilotă puf gâscă serioasă. Această densitate va izola foarte bine căldura și te poți aștepta să o poți folosi decenii de acum înainte.
  • Materialul în care este introdusă umplutura joacă și el un rol important în alegerea ta și poate să influențeze mult și prețul pilotei. În afară de posibilitatea folosirii de mătase pentru varianta de lux sau de amestec de bumbac și materiale sintetice pentru variante mai ieftine, bumbacul este cel mai comun tip de material pentru o pilotă puf gâscă. Acesta este delicat cu pielea și rezistent, în cazul în care pilota are mai multe pene decât puf nu le va permite să iasă.
  • Orice pilotă puf gâscă este compartimentată prin cusături. Astfel puful nu se va aduna tot în colțuri și nu se va plimba aiurea, iar cu cât o pilotă este mai matlasată, adică are mai multe compartimente, cu atât va fi mai puțin zgomotoasă. Cea mai populară este compartimentarea tip casete.
  • În privința alergiilor de care se plâng unele persoane, în realitate umplutura din puf de gâscă este hipoalergenică. Penele și puful sunt tratate corespunzător înainte de a fi folosite în umplutura unei pilote. O pilotă puf gâscă nu acestea cauzează în sine alergii, ci praful, murdăria sau alergenii din pilotă. Atunci când umplutura nu este curățată corespunzător, pot apărea alergiile.
  • Dimensiunile pilotei le vei stabili în funcție de persoana / persoanele care vor primi cadoul.

Avantajele unei pilote din puf și pene de gâscă

Pentru cei care apreciază calitatea, plăpumile și pilotele cu umplutură naturală din puf și pene de gâscă sunt cele mai apreciate în dormitor. Pentru nopți în care să te bucuri de un somn odihnitor într-un cadru de pat sau pe o canapea extensibilă, la temperatura pe care ți-o dorești alege pilota puf gâscă.

  • Penele și puful de gâscă sunt potrivite pentru sezonul rece, pentru că mențin căldura și permit eliminarea transpirației. Ne protejează corpul împotriva schimbărilor de temperatură, controlează umiditatea și creează o atmosferă plăcută pentru un somn liniștit. O pilotă puf gâscă este cea mai călduroasă opțiune pe care ai putea-o alege pentru o pilotă.
  • Pilota puf gâscă asigură o ventilație corespunzătoare a aerului, cu cât procentajul de puf este mai mare față de cel de pene cu atât pilota izolează mai bine, este mai călduroasă și de o calitate excelentă. Cea mai bună pilotă cu puf și pene de gâscă este aceea care are un procentaj de 100 % puf, dar pentru asta trebuie să plătit și prețul aferent.
  • Deoarece derivă din pene, puful este capabil să confere căldură fără a cântări foarte mult. Asta înseamnă că o pilotă puf gâscă este mult mai ușor să o manevrezi în pat , și să o depozitezi atunci când va fi nevoie.
  • Pilota puf gâscă este foarte delicată cu pielea, este pufoasă și deosebit de confortabilă. Dacă vrei să te înfofolești în pat, este alegerea și răsfățul ideal.
  • Deoarece este ușoară și pliabilă, pilota puf gâscă se așază perfect pe conturul corpului tău, ceea ce înseamnă că nu vor fi goluri de aer între tine și pilotă.
  • Aerisite, pernele si pilotele din puf sau fulgi de gâscă își vor păstra aceleași caracteristici mult timp, poate rezista peste 10 ani.

Dezavantajele pilotei cu puf de gâscă vin de la faptul că necesită o curățare specială (nu se curăță acasă) și o aerisire periodică. De asemenea, unele persoane pot fi alergice la pene și puf, ceea ce nu le permite să folosească o pilotă puf gâscă având o astfel de umplutură.

Întreținerea unei pilote din puf și pene de gâscă

  • Scutur-o cu regularitate – Astfel umplutura este redistribuită și rămâne pufoasă. Dacă observi că ies pene prin material, verifică și repară rupturile.
  • Curățare corespunzătoare – Urmează toate instrucțiunile oferite de producător. Dacă o poți spăla în mașina de spălat, nu folosi apă fierbinte sau detergent dur.
  • Atenție la depozitare – Puful nu ar trebui să fie niciodată depozitat într-o pungă sau cutie înghesuită, deoarece acesta se poate aplatiza și poate reține umezeală și mizerie. În loc să faci asta, împăturește pilota și păstrează-o în dulap într-un loc uscat.

O alegere foarte bună pentru un cadou surprinzător de util și plăcut va fi o pilotă puf gâscă pentru 4 anotimpuri de la Somnart. Aceasta este cel mai adesea formată din două pilote. Cea mai subțire poate fi folosită vara, cea mai grosuță primăvara și toamna, iar iarna le poți uni pe cele două prin sistemul de capsare cu care sunt dotate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *