Saltea moale sau tare – ce alegi pentru confortul spatelui tău?

Orele în care te odihnești sunt extrem de importante pentru sănătate, iar pentru a dormi așa cum trebuie, salteaua de pat este un ingredient-cheie în obținerea acelui “somn perfect”, despre care toți vorbesc. 

Dacă vrei să cumperi online salteaua ideală pentru un somn de nota 10, știi că trebuie să vii cu un răspuns perfect la întrebarea: Ce saltea de pat să aleg, o saltea moale sau una tare? 

Nu te grăbi să alegi varianta “moale”, doar pentru că ai asocia rapid această “calitate” cu un confort sporit. Așa cum vei putea afla din acest articol, atât saltelele moi cât și cele tari vin la pachet cu “bile albe” și “bile negre”, în privința pentru confortul spatelui tău. 

De aceea, ne-am propus să îți ușurăm decizia de cumpărare și să vorbim pe rând despre cele două tipuri de saltea, urmând ca tu să alegi cea mai bună soluție pentru odihna ta: 

Ce înseamnă o “saltea prea tare” pe patul tău?

De obicei, saltelele tari sunt preferate de persoanele care acuză dureri de spate, persoanele supraponderale, sau persoanele care consideră că somnul pe o suprafață mai rigidă este mult mai liniștitor. 

Asta nu înseamnă ca alegerea unei saltele tari este, din punct de vedere obiectiv, cea mai bună alegere. Iată și motivele pentru susținem acest lucru: 

  • O saltea de pat prea tare exercită o presiune mare pe coate, șolduri și umeri, împiedicând astfel buna circulație a sângelui în organism; 
  • Salteaua de pat tare nu permite umerilor să se afunde prea mult în textura acesteia, așadar, coloana vertebrală este supusă unei presiuni suplimentare, pe întreaga durată a orelor de somn; 
  • Dacă alegi să dormi pe o saltea de pat mult prea tare, poți acuza dureri de gât, umeri și șolduri, atunci când te trezești; 
  • Din cauza unei saltele prea tari, te poți trezi de foarte multe ori în timpul nopții, acuzând o senzație de amorțeală la nivelul membrelor inferioare și superioare; 
  • Pe o saltea tare, nicio poziție de somn nu pare a fi cea “câștigătoare”; 
  • Pentru că tot vei încerca să îți găsești poziția perfectă de somn, îți vei irosi energia răsucindu-te foarte mult, fără a mai apuca să dormi suficient. 

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR PENTRU SALTELE TARI:

  • Testează fermitatea saltelei pentru care vrei să o achiziționezi;
  • Întinde-te drept pe saltea, punând apoi palmele în spațiul din dreptul zonei lombare; 
  • În cazul în care palmele intră cu lejeritate în această zonă, salteaua de pat pe care vrei să o achiziționezi este prea tare;
  • Efecte asupra corpului: pe întreaga perioadă a orelor de somn, spatele tău nu se va afla într-o poziție confortabilă, deoarece mușchii vor rămâne activi, pentru a susține eforturile depuse de coloana vertebrală. 

Ce înseamnă o “saltea prea moale” pe patul tău? 

Chiar dacă sunt o mulțime de persoane care prefera să doarmă pe suprafețe tari, la polul opus, numărul celor care preferă să își petreacă orele de somn “în puf” nu este deloc unul mic. Sunt saltelele foarte moi soluția pe care o căutai, pentru a obține un somn cu adevărat odihnitor? 

Află singur răspunsul la această întrebare, citind în continuare contraargumentele pentru utilizarea unei saltele “prea moi”, în timpul orelor de somn: 

  • Dacă dormi pe o saltea de pat foarte moale, partea centrală a coloanei vertebrale se va afunda mult prea tare în textura saltelei, fără a urma o linie firească;
  • Așadar, dacă vei dormi 8 ore într-o poziție nepotrivită, te vei trezi cu senzația că ți-ai petrecut întreaga noapte într-un hamac; Ai dormit vreodată într-un hamac? Nu este chiar cea mai relaxantă poziție din lume; 
  • Atunci când dormi pe o saltea prea moale de pat, mușchii spatelui vor lucra neîntrerupt, încercând să mențină coloana vertebrală într-o poziție cât mai corectă; 
  • Mai mult decât atât, utilizarea unei perne prea înalte, pe o saltea moale de pat, generează încă o problemă: riști să te trezești cu dureri localizate la nivelul gâtului, cauzate de diferența prea mare dintre nivelul gâtului și cel al zonei de mijloc a coloanei. 

 

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR PENTRU SALTELE MOI 

  • Testează fermitatea saltelei pentru care vrei să o achiziționezi;
  • Întinde-te drept pe saltea, punând apoi palmele în spațiul din dreptul zonei lombare; 
  • În cazul în care palmele nu intră în această zonă, salteaua de pat pe care vrei să o achiziționezi este prea moale;

Cum alegi cea mai bună saltea pentru spatele tău?

Cea mai bună metodă prin care poți testa duritatea unei saltele este testarea acesteia, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile. Acest interval de timp este mai mult decât suficient pentru a-ți face o idee clară asupra confortului pe care acest produs pentru pat îl poate garanta. 

O alta soluție inspirată de cumpărare a unei saltele de pat confortabile: achiziționarea unei saltele cu o față moale și o față tare. Această alegere se poate dovedi una de bun augur, oferindu-ți libertatea de a schimba rapid suprafața pe care alegi să te odihești. 
Pentru orice informație legată de modul în care poți alege o saltea de pat, nu ezita să ne ceri oricând ajutorul specializat: contact@somnart.ro sau 0799 923 986.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0