Top 7 motive pentru a folosi husă de protecție pentru salteaua patului

husa de protectie saltea

Pentru că odihna este importantă pentru sănătatea noastră, ne petrecem mai mult de o treime din zi în pat și, de aceea pentru mulți, este logic să cheltuie o sumă consistentă pentru un somn confortabil, și pentru toate accesoriile de care depinde asta, saltele, perne, pilote, așternuturi. 

Viața unei saltele durează între 6 și 10 ani, saltelele cu arcuri și cele hibride au cea mai mică durată de viață de aproximativ șase până la șapte ani. În același timp, saltelele din latex și saltele din spumă de memorie au o viață mai lungă, între zece și cincisprezece ani.

 

Deoarece vei dormi pe aceeași saltea mulți ani de acum încolo, este important să te asiguri că rămâne cât mai curată și igienică posibil. Atât umiditatea, cât și bacteriile pot distruge structura internă a unei saltele, ceea ce poate duce la o multitudine de condiții de sănătate și costuri suplimentare de înlocuire. 

Una din modalitățile cele mai simple de a crește durata de viață a saltelei este să utilizezi o husă de protecție, practic o husă saltea de calitate. O protecție saltea este unul dintre cele mai importante accesorii alături de saltea, cu toate acestea, nu toată lumea este conștientă de beneficiile sale.

 

1. Crește durata de viață a saltelei

 

Saltelele de calitate pot fi investiții destul de mari, așa că este perfect logic să îți protejezi investiția cât mai mult posibil. Multe saltele vin cu garanții, dar acestea pot deveni inutile dacă salteaua ta se pătează, deteriorează sau devine excesiv de murdară.

Cel mai simplu mod de a-ți proteja investiția în saltea este să investești într-o husă de protecție pat de calitate. În trecut, protecțiile pentru saltele erau incomode și fabricate din materiale sintetice ceea ce avea drept consecință o saltea curată, dar un somn incomod. Acum există protecții saltea din materiale naturale, hipoalergenice și antibacteriene, ceea ce e bine atât pentru saltea și pentru pielea ta.

2. Îmbunătățește igiena saltelei

 

Majoritatea dintre noi avem grijă să ne păstrăm așternuturile curate, dar, adesea trecem cu vederea importanța igienei saltelei. În medie, petrecem între 8 și 10 ore în pat în fiecare zi, în consecință saltelele sunt unul dintre cele mai folosite obiecte din casă. 

 

Ceea ce, din păcate, înseamnă că cel mai probabil nu suntem singurii din pat, o saltea neprotejată fiind un mediu propice pentru:

 

  • Bacterii, inclusiv E. Coli,
  • Straturi de celule moarte ale pielii,
  • Insecte de pat și acarieni de praf,
  • Până la 16 tipuri de ciuperci,
  • Transpirație și acumulare de lichide,
  • Poluanții atmosferici,
  • Părul animalelor de companie și materii fecale,
  • Firimituri alimentare.

 

Nu numai că este îngrijorător să știi câți agenți patogeni ar putea fi ascunși în saltea, dar și riscul pentru sănătatea ta este mare. Fie ca ai nevoie de un protector pentru saltele king size, queen, single, de un protector pentru saltele impermeabile sau de unul eco-friendly, Somnart îți oferă o gamă variată de protecții pentru toate tipurile de saltele.

husa de protectie saltea

3. Ajută la prevenirea alergiilor

 

Salteaua ta poate juca rolul de gazdă pentru o varietate de alergeni. Două dintre cele mai frecvente sunt insectele de pat și acarienii de praf care își fac cuib cu predilecție în cusături, colțuri și crăpături. În afară de mușcăturile incomode și neatractive, insectele și acarienii de pat pot avea mult mai multe efecte adverse și asupra sănătății umane. De la declanșarea atacurilor de astm până la dezvoltarea dermatitei, o saltea neprotejată poate deveni un refugiu pentru ei.

 

Dacă ai astm sau ești alergic, atunci o husă saltea te va ajuta să respiri mai ușor pe parcursul nopții. Acest lucru se datorează faptului că elimină acarienii de praf care pot determina strănuturile. Protecția pentru saltea confecționată din materiale naturale, gen bumbac, este recomandată persoanelor sensibile. În plus, fiind un produs antialergic, acesta nu permite dezvoltarea acarienilor sau a bacteriilor.

4. Păstrează salteaua curată

 

Curățarea unei saltele poate fi un proces costisitor și intensiv. Singura modalitate de a curăța în mod corespunzător o saltea este de a angaja profesioniști care să vină și să o facă pentru tine. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea oamenilor nu au instrumentele necesare pentru a ajunge până la eliminarea murdăriei, resturilor și dăunătorilor.

 

O husă de protecție saltea, pe de altă parte, îți menține salteaua frumoasă și curată pe tot parcursul anului, iar întreținerea acestei huse este facilă. Pur și simplu o desfaci de pe saltea și o bagi la mașina de spălat la un program mai soft și apoi o lași să se usuce la aer. Oricum este bine să ții cont și de indicațiile de pe eticheta produsului. Iar dacă eventualele pete nu dispar, îți poți cumpăra alt protector.

5. Previne mirosurile urâte

 

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii se orientează spre husa de pat impermeabilă este acela de a proteja saltelele de copiii mici care nu au scăpat încă de obiceiul de a umezi patul. Acest lucru poate duce la cearșafuri de pat colorate și saltele care păstrează un miros mai puțin plăcut. Dacă se întâmplă un accident, menținerea protecției impermeabile curate este la fel de ușoară ca și rularea acesteia prin mașina de spălat.

 

Husele pentru saltele nu sunt doar pentru paturile copiilor pentru a preveni accidentele din timpul nopții, acestea oferă protecție și împotriva petelor și scurgerilor, oferindu-ți confort sporit în timp ce dormi. În concluzie, dacă transpiri în timpul nopții, ai copii mici sau verși des (accidental) lichide, o husă de pat impermeabilă pentru saltea este plasa de siguranță și un must-have.

husa de protectie saltea

6. Îmbunătățește confortul și calitatea somnului

 

Cumpărarea unei saltele este o investiție substanțială și este adesea folosită cel puțin timp de cinci până la șase ani, iar o husă saltea îi sporește durabilitatea, rezistența, precum și confortul. Practic, deși scopul principal al unei huse de pat este de a crește durata de viață a saltelelor, confortul rămâne, de asemenea, esențial. Husele de saltea pot fi matlasate asigurând o căldură suplimentară în sezonul rece. 

 

Sunt moi la atingere și asigură durabilitate și confort. Pentru mai multă rezistență și un design chic aceste huse pot fi prevăzute cu o bentiță aplicată pe margine.  O husă saltea hipoalergenică, va reduce la minim șansa de supraviețuire a acarienilor și bacteriilor, sporind confortul persoanelor sensibile sau alergice. 

 

O husa de pat impermeabilă va crește confortul asigurând protecție împotriva umezelii produse de corpul uman în timpul somnului și împotriva lichidelor care pot fi vărsate accidental, dar va îmbunătăți și calitatea somnului persoanele ce suferă de alergii. Prin menținerea uscată a suprafeței și interiorului saltelei, dezvoltarea micro-organismelor este redusă la minim.

7. Este ușor de spălat prin comparație cu curățarea saltelei

 

Curățarea saltelei patului se face mult mai greu, este mult mai costisitoare, prin comaparție cu curățarea husei. Aceasta se poate spăla foarte ușor la mașina de spălat rufe, la fel ca orice tip de lenjerie de pat, ținând cont bineînțeles de indicațiile materialului din care este confecționată.

 

Bine de știut!

 

La fel cum există paturi și saltele corespunzătoare de diverse forme și dimensiuni, la fel există și protecții pentru saltele. Când vrei să achiziționezi o husă saltea este important să te asiguri că alegi dimensiunea potrivită pentru salteaua ta. 

 

De exemplu, dacă ai un pat king-size, un protector de saltea king size se va potrivi mult mai bine decât un protector de saltea queen. Acest lucru va duce la o potrivire perfectă care oferă confort maxim și protecție continuă.

 

La Somnart găsești huse saltea de dimensiuni standardizate (model single 90 cm × 200 cm, queen size 160 cm × 200 cm, king size 180 cm × 200 cm ), dar și huse pentru modele intermediare (mai ales pentru mobila la comandă) pentru a putea să o alegi pe cea corectă.

O husă de protecție saltea are rolul de a proteja salteaua pentru a obține confort maxim pentru o perioadă cât mai mare de timp, dar are și rolul de a proteja sănătatea celui care doarme pe saltea. La sfârșitul zilei, investiția într-o husă de pat impermeabilă este cea mai bună modalitate de a-ți proteja salteaua de elementele externe și de a obține un somn bun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *