Top 6 Beneficii ale unei Perne cu Memorie

O poziție confortabilă în timpul somnului garantează nu numai odihna optimă de care orice persoană are nevoie, ci și un stil de viata sănătos, în care coloana vertebrală este protejată și susținută corespunzător în repaus. Cele mai bune perne asigură atât un somn liniștit, mulându-se pe cap, gât și umeri, cât și o poziție corectă a coloanei, diminuând presiunea pusă pe spate. Ar mai trebui să fie realizate din materiale de calitate, delicate la atingere, care să poată permite pielii feței să respire corespunzător. Cele mai recente modele de perne de pe piață au fost concepute în așa fel încât să aibă capacitatea de a reduce temperatura excesivă acumulată la nivelul gâtului și capului, oferind un confort desăvârșit pe timpul nopții.

Beneficiile unei perne cu spumă de memorie 

 

 • Se modelează după forma capului și se adaptează la poziția acestuia pe tot parcursul somnului 

 

Pernele din spumă cu memorie sunt foarte populare (și au tot înlocuit clasicele perne din fulgi), devenind o achiziție tot mai des întâlnită deoarece mențin coloana vertebrală într-o poziție naturală și elimină durerea cervicală. Pernele Memory Foam răspund nevoilor specifice ale fiecărei persoane în parte, datorită faptului că se mulează după forma capului, susțin greutatea și scad presiunea asupra articulațiilor.

Perna cu memorie are rolul de a susține corespunzător gâtul și coloana vertebrală în timp ce dormi pentru un somn odihnitor și liniștit. Stratul de Memory Foam va face ca această pernă să se muleze după forma capului și să elimine tensiunea și durerile din zona cervicală, îmbunătățind, astfel, vizibil calitatea somnului.

Perna cu memorie este recomandată celor care vor să aibă o pernă rezistentă, care să ofere atât susținere, cât și o suprafață moale de dormit. În plus, dacă ai gâtul sensibil sau probleme cu coloana și vrei să eviți pozițiile de somn în care pui presiune pe un anumit punct, perna cu memorie este ideală, datorită faptului că distribuie în mod egal greutatea și presiunea.

 

 • Se adaptează la temperatura și greutatea capului

 

Spuma cu memorie este sensibilă la schimbările de temperatură, astfel încât atunci când te așezi pe o pernă cu memorie, aceasta va deveni mai moale și se va mula în jurul corpului, în funcție de punctele de presiune. Durerile resimțite sunt reduse deoarece spuma cu memorie este sensibilă la temperatură și greutate, reducând în consecință presiunea exact în acele puncte pe care în mod obișnuit se apasă cel mai tare atunci când suntem întinși pe o pernă în timpul somnului. În plus, alege o pernă cu înveliș exterior care permite uscarea pernei și reglarea temperaturii în timpul somnului. Pernele din spumă de memorie fabricate din fâșii mai mici oferă o respirabilitate mai mare și previn supraîncălzirea.

 

 • Există diferite forme pentru perna din spumă cu memorie

 

Pernele din spumă cu memorie sunt disponibile într-o varietate mare de forme, concepute astfel încât să ofere susținere în anumite zone ale corpului. Alegerea formei se face în funcție de nevoile și preferințele tale, astfel încât să ai parte de un somn relaxant. Miezul elastic din spumă de memorie, cu forma anatomică, este ideal pentru persoanele care suferă de dureri de coloană sau de ceafă. Forma pernei asigură poziția corectă a corpului în timpul somnului.

 • Forma clasică – această pernă cu memorie este ideală pentru persoanele care vor o pernă cu aspect obișnuit, dar care să ofere susținerea dată de spuma cu memorie. Această formă permite o circulație mai bună a aerului, iar pernele pot fi disponibile într-o varietate de mărimi.
 • Perna ergonomică – printre cele mai populare și benefice perne anatomice, este perna cu memorie care duce confortul tău personal la alt nivel. Această pernă cu memorie are o parte mai joasă în mijloc, comparativ cu părțile de sus și de jos, care sunt mai înalte. Oferă susținere bună gâtului, în timp ce capul este așezat în partea mai joasă din mijloc, fiind potrivită mai ales pentru persoanele care dorm pe spate. De asemenea, poate îmbunătăți circulația sângelui și poziția coloanei, fiind o alegere bună pentru cei care se trezesc dimineața cu probleme de mobilitate.
 • Forma cilindrică – este recomandată persoanelor care suferă de dureri de gât și dureri lombare. Ca urmare a formei compacte și a designului, această perna cu memorie poate fi folosită și în afara dormitorului. Poți îmbrăca perna într-o husă asemănătoare cu materialul canapelei din living. Astfel, va arăta ca o pernă decorativă, însă va putea fi folosită în scop terapeutic în timp ce te relaxezi în fața televizorului.
 • Plan înclinat – este perna cu memorie care prin ridicarea părții superioare a corpului rezolvă sau diminuează probleme precum sforăitul, apneea, refluxul gastro-esofagian sau durerile de picioare, datorită îmbunătățirii circulației sângelui. Partea mai joasă a pernei poate fi așezată sub corp, în timp ce partea mai înaltă oferă susținere capului. 
 • Perna cu „protuberanțe” – este o pernă cu memorie care are la suprafață mici denivelări în formă ovală, care îi schimbă textura. Deși poate părea neconfortabilă, această pernă oferă un plus de susținere și ventilație în timpul somnului, dar și un minimasaj la nivelul pielii, beneficii care își vor face simțite prezența în timp.

 

 • Pernele cu memorie pot avea densități diferite

 

Perna cu memorie cu densitate mică este mai moale, are o fermitate mică și nu va susține capul și gâtul foarte bine. Avantajul pernelor anatomice cu densitate mică este faptul că au un preț mai mic. Perna cu memorie cu densitate mare este pentru o susținere corespunzătoare a corpului. Cu cât este mai densă, cu atât crește și fermitatea pernei anatomice. Deși ți se va părea că perna nu este confortabilă la început, odată ce spuma se mulează formei anatomice va deveni o plăcere să dormi pe ea.

 

 • Proiectată pentru orice poziție de dormit

 

Dacă ai tendința să dormi pe o anumită parte, ai nevoie de o pernă fermă care să susțină capul și gâtul. În cazul în care preferi să dormi pe spate, o pernă de consistență medie sau fermă îți poate oferi mai mult confort. Cei care dorm pe burtă ar trebui să aleagă o pernă moale pentru a reduce tensiunea care se poate exercita asupra gâtului. 

Perna cu memorie este concepută să se adapteze poziției tale de somn. Astfel îți păstrezi o postură corectă a corpului în timpul somnului ce va permite coloanei să rămână dreaptă. Miezul realizat din fulgi de memory face ca această pernă cu memorie, care poate avea densități și forme diferite, să se preteze tuturor pozițiilor de dormit și să îți ofere un confort superior. Totuși dacă dormi pe spate sau lateral, vei fi mai mulțumit.

 

 • Husă detașabilă

 

Aceste modele de pernă cu memorie au, de obicei, o husă detașabilă, materialul din care este făcută aceasta fiind un aspect important, pentru că influențează gradul de confort resimțit pe timpul somnului și poate contribui sau nu la reducerea alergiilor. Aceasta în majoritatea cazurilor poate fi spălată, în funcție de recomandările etichetei.

 • Husă din materiale naturale – sunt cele mai potrivite deoarece sunt blânde cu pielea. Este indicat ca acestea să fie antialergice sau hipoalergenice (tratate înainte), astfel încât să nu atragă alergenii și bacteriile. Bumbacul și bambusul sunt printre cele mai indicate materiale pentru a fi utilizate la fabricarea huselor pentru perne.
 • Husă din materiale sintetice – pernele memory cu huse sintetice sunt practice, acestea fiind materiale care prin natura lor nu prea atrag alergenii. Însă, unele materialele sintetice nu permit o aerisire adecvată a pernei, ducând la supraîncălzire și transpirație.

De multe ori aceste huse sunt tratate cu aloe vera, plantă binecunoscută pentru proprietățile sale terapeutice ce ajută printre altele la regenerarea pielii și care îți va asigura un somn liniștitor. Aceste proprietăți hipoalergenice vor proteja persoanele mai sensibile de eventuale alergii.

Mai mult decât atât, perna cu memorie îți oferă un răsfăț nesperat. Există pernă cu memorie cu 2 fețe diferite, una realizată din material plușat și călduros pentru sezonul rece și o față cu material respirabil pentru nopțile fierbinți de vară.

Somnart îți pune la dispoziție perne diverse, care să corespundă celor mai pretențioase cerințe. Fie că ești tentat de gama de perne cu aloe vera sau perne 4 anotimpuri, ideale indiferent de sezon, fie că vrei o pernă cu memorie în formă cilindrică ori ergonomică, vei găsi modele pentru un somn odihnitor și confortabil. Comanzi rapid online și îți livrăm direct la tine acasă mult așteptata pernă de calitate cu memorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1
Somnart.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.