Sprijinul optim pentru un somn odihnitor

Unul din accesoriile indispensabile pentru un somn odihnitor este perna, iar o alegere greșită a acesteia poate duce la apariția durerilor de și spate, a migrenelor, a sforăitului în exces sau chiar a insomniei. Cele mai bune perne asigură atât un somn liniștit, mulându-se pe cap, gât și umeri, cât și o poziție corectă a coloanei în care aceasta este protejată și susținută corespunzător în repaus. Ar mai trebui să fie realizate din materiale de calitate, delicate la atingere, care să poată permite pielii feței să respire corespunzător. Pentru că vrei un sprijin optim pentru un somn odihnitor, soluția este să optezi pentru perne cu memorie care îți vor oferi un confort desăvârșit pe timpul nopții.

Care sunt caracteristicile unei perne bune

Perna perfectă este diferită în funcție de persoană, totuși există câteva caracteristici care pot defini coordonatele unei perne bune care te va ajuta să ai un somn odihnitor.

  • Perna care îți poate oferi un somn mai bun și mai liniștitor trebuie să fie pe atât de moale încât să se adapteze la forma capului și a gâtului, dar și atât de tare încât să ofere suportul și sprijinul de care are nevoie corpul.
  • Aria pernei este importantă, dacă în timpul somnului obișnuiești să te întorci de pe o parte pe alta, vei avea nevoie de o pernă mai mare, pe care să o găsești de fiecare dată atunci când schimbi poziția de dormit.
  • O pernă bună ajută la susținerea coloanei vertebrale într-o poziție naturală, este confortabilă și flexibilă. 
  • În cazul în care suferi de alergii, este rezistentă la acarieni, fiind confecționată din materiale hipoalergice.

În ceea ce privește tipurile și umpluturile de perne, cea mai bună pernă pentru un somn mai bun poate, varia, din nou, în funcție de preferințe.

De ce oferă pernele cu memorie sprijinul optim?

Din varietatea de modele existente azi pe piață, modelele de perne cu memorie se bucură de popularitate, având avantajele de a reduce punctele de presiune, modelându-se și adaptându-se continuu la forma și poziția capului. 

Explicația acestor avantaje este dată de faptul că spuma cu memorie (memory foam) este realizată din poliuretan îmbogățit cu substanțe ce-i cresc vâscozitatea și densitatea, fiind un tip de material care se mulează rapid după corp și care-și revine lent la forma inițială. Inventat de NASA, în 1966, a fost introdus mai târziu, ca material de fabricație pentru saltele și perne anatomice (și pentru cele medicale). 

Cele mai recente modele de perne cu memorie de pe piață au fost concepute în așa fel încât să aibă capacitatea de a reduce temperatura excesivă acumulată la nivelul gâtului și capului, oferind un sprijin optim. Mai mult, modelele noi au spumă cu structura celulară deschisă, pentru a favoriza ventilația, iar cele de ultimă generație sunt îmbogățite cu extracte de ceai verde sau aloe vera, pentru un miros relaxant.

Sunt pernele cu memorie mai bune?

Pernele din spumă cu memorie au tot înlocuit clasicele perne din fulgi, fiind o achiziție tot mai des întâlnită deoarece mențin coloana vertebrală într-o poziție naturală și elimină durerea cervicală. Aceste perne cu memorie răspund nevoilor specifice ale fiecărei persoane în parte, datorită faptului că se mulează după forma capului, absorb greutatea și scad presiunea asupra articulațiilor.

  • Confortul. Pernele cu memorie susțin corespunzător gâtul și coloana vertebrală în timp ce dormi, pentru un somn odihnitor și liniștit. Stratul de Memory Foam va face ca această pernă să se muleze după forma capului și să elimine tensiunea și durerile din zona cervicală, îmbunătățind, astfel, vizibil calitatea somnului.

Perna cu memorie este recomandată celor care vor să aibă o pernă rezistentă, care să ofere atât susținere, cât și o suprafață moale de dormit. În plus, dacă ai gâtul sensibil sau probleme cu coloana și vrei să eviți pozițiile de somn în care pui presiune pe un anumit punct, perna cu memorie este ideală, datorită faptului că distribuie în mod egal greutatea și presiunea.

Aceste perne cu memorie pot avea densitate mare pentru o susținere corespunzătoare a corpului, cu cât este mai densă cu atât crește și fermitatea pernei anatomice. Deși ți se va părea că perna nu este confortabilă la început, odată ce spuma se mulează formei anatomice va deveni o plăcere să dormi pe ea.

  • Poziția de dormit. Este un criteriu foarte important, mai ales atunci când vine vorba despre un somn relaxant. Față de pernele obișnuite aceste perne cu memorie sunt concepute să se adapteze poziției tale de somn. Astfel îți păstrezi o postură corectă a corpului în timpul somnului ce va permite coloanei să rămână dreaptă. Miezul realizat din fulgi de memory face ca această pernă cu memorie, care poate avea densități și forme diferite, să se preteze tututor pozițiilor de dormit și să îți ofere un confort superior. Totuși dacă dormi pe spate sau lateral, vei fi mai mulțumit
  • Respirabilitatea. Una dintre cele mai frecvente bariere în calea unui somn lung și odihnitor este supraîncălzirea pe timpul nopții. Cele mai bune perne oferă un flux de aerisire bun indiferent de fermitate, astfel evitând întreruperea somnului pentru a găsi partea mai răcoroasă a pernei.

Spuma cu memorie este sensibilă la schimbările de temperatură, astfel încât atunci când te așezi pe perne cu memorie, acestea vor deveni mai moi și se vor mula în jurul corpului, în funcție de punctele de presiune. Durerile resimțite sunt reduse deoarece spuma cu memorie este sensibilă la temperatură și greutate, reducând în consecință presiunea exact în acele puncte pe care în mod obișnuit se apasă cel mai tare atunci când suntem întinși pe o pernă în timpul somnului. În plus, poți alege o pernă cu inveliș exterior care respiră și care permite uscarea pernei și reglarea temperaturii în timpul somnului. Pernele din spumă de memorie fabricate din fâșii mai mici oferă o respirabilitate mai mare și previn supraîncălzirea.

  • Tipologii diferite. Pernele din spumă cu memorie sunt disponibile într-o varietate mare de forme, concepute astfel încât să ofere susținere în anumite zone ale corpului. Alegerea formei se face în funcție de nevoile și preferințelor tale, astfel încât să ai parte de un somn relaxant. Miezul elastic din spuma de memorie, cu formă anatomică, este ideal pentru persoanele care suferă de dureri de coloană sau de ceafă. Forma pernei asigură poziția corectă a corpului în timpul somnului.
  • Husa detașabilă. Alege o perna care vine la pachet cu o husă exterioară detașabilă și care poate fi spălată fără probleme. Acești doi factori sunt foarte importanți dacă suferi de alergii sau dacă perna este folosită de un copil. Modelele de perne cu memorie au, de obicei, o husă detașabilă, materialul din care este făcută aceasta fiind un aspect important, pentru că influențează gradul de confort resimțit pe timpul somnului și poate contribui sau nu la reducerea alergiilor. Aceasta în majoritatea cazurilor poate fi spălată, în funcție de recomandările etichetei. 

De multe ori aceste huse sunt tratate cu aloe vera, plantă binecunoscută pentru proprietățile sale terapeutice ce ajută printre altele la regenerarea pielii și care îți va asigura un somn liniștitor. Aceste proprietăți hipoalergenice vor proteja persoanele mai sensibile de eventuale alergii

Mai mult decât atât, aceste perne cu memorie îți oferă un răsfăț nesperat, există perne cu memorie cu 2 fețe diferite, una realizată din material plușat și călduros pentru sezonul rece și o față cu material respirabil pentru nopțile fierbinți de vară. Fie că ești tentat de gama de perne cu aloe vera sau perne 4 anotimpuri, ideale indiferent de sezon, fie că vrei o perne cu memorie în formă cilindrică ori ergonomică, la Somnart vei găsi modele pentru un somn odihnitor și confortabil. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *