Parfum de camera: cum alegi cel mai bun odorizant pentru casa ta

Aspectele olfactive dau farmec și personalitate unei locuințe. Un parfum de camera poate trezi amintiri sau poate induce stări frumoase și relaxante. Cu ajutorul aromelor preferate ale unui odorizant poți să păstrezi prospețimea și starea plăcută în propriul cămin, încă de la intrarea în casă. Aerul proaspăt și aromat va da o tușă personală casei tale iar tu vei avea o stare de bine care va face ca tot stresul cumulat peste zi să dispară.

Criterii de alegere pentru cel mai bun odorizant pentru casă

Având în vedere gama largă de produse existente pe piață poate părea dificilă alegerea unui parfum de camera adecvat, mai ales că există tor felul de diferențe între ele.

Primul pas în alegere este modul de dispersare al aromei, odorizantele putând fi tip spray, cele cu bețișoare, cele electrice, cele gel, precum și versiunile mai rar întâlnite de lampă catalitică sau odorizant de cameră cu aburi.

  • Foarte des întâlnite, ieftine și ușor de procurat, sunt cele de tip spray. Acționarea este rapidă, grație sistemului cu aerosoli și pulverizator, însă mirosul nu se va menține pentru o durată prea lungă. Folosit prea des, aerul poate deveni mai greu de respirat, avand în vedere că nici nu este cea mai ecologică opțiune, luând în considerare aerosolii. Pentru eficiență poți investi și într-un aparat care dispersează interiorul spray-ului la intervale regulate de timp, cu senzori de mișcare.
  • Cele cu bețișoare folosesc drept sursă de aromă un lichid care se află într-o sticluță chic care poate fi folosită ca element de decor. Efectul olfactiv plăcut este continuu, dar pot avea costuri de achiziție mai mari decât spray-urile și e necesar să întorci periodic bețele.
  • Variantele electrice vor trebui conectate la priză ori funcționează pe baterii, lichidul de schimb, putându-se achiziționa separat, astfel încât aparatul să merite investiția.
  • Produsul de tip gel poate fi simplu, într-un recipient din plastic, pe care îl deschizi și lași substanța mirositoare din interior să învăluie camera, ori funcționează cu biluțe de gel. Acționarea este continuă, astfel de dispozitive fiind mai dificil de poziționat într-un loc vizibil, deoarece pot strica aspectul încăperii.
  • Lampa catalitică este o formă de parfum de camera, care purifică aerul și îl împrospătează cu o aromă plăcută. E o tehnologie ce datează de mai mult de un secol, fiind utilă în purificarea aerului, având și un design atractiv, dar și un cost mai ridicat.
  • Odorizantul cu aburi e un dispozitiv care se folosește de o telecomandă, de multe ori, prin intermediul căruia poți practica aromaterapia, folosind uleiuri esențiale sau parfumuri speciale pe care le emană în aer folosind aburi și ultrasunete.

Oricum, odorizantele se aleg cu interfețe prietenoase și un aspect modern pentru a fi ușor de integrat în designul unui spațiu casnic și în funcție de dimensiunea camerei în care vor fi amplasate. În funcție de preferință poți opta pentru aparate odorizante integrate în mobilă, ascunse sau integrate în sistemul în sistemul de HVAC. Poți alege un aparat odorizant programabil care va elimina la anumite intervale cantitățile potrivite pentru spațiul în care e amplasat

Cum ne influențează starea un parfum de cameră personal?

Compoziția parfumului este cheia către o oază de relaxare, dar cum poți alege un parfum de camera potrivit? Cel mai bine este să testați și să luați în considerare că amintirile au parfum și, implicit, unele mirosuri pot provoca amintiri și sentimente. Acestea ne pot purta înapoi într-o anumită perioadă când am trăit anumite momente. Poate îți e dor de casa părintească, poate vrei să recreezi atmosfera din copilărie, poate ai amintiri parfumate din călătoriile sau locurile speciale pe unde ai fost, poate vrei să recreezi amintiri fericite din zile speciale, poate vrei să creezi o atmosferă mai energizantă sau poate una de sărbătoare….

Mirosul este un criteriu subiectiv, pentru că gusturile personale nu se prea discută. Unele persoane vor prefera aromele mai florale, altele cele proaspete sau lemnoase. Conform multor păreri despre cel mai bun parfum de camera, nu e indicat să alegi un miros prea intens, deoarece poate îmbâcsi aerul sau produce o senzație sufocantă sau de aer închis, mai degrabă e indicată o aromă mai proaspătă și mai puțin puternică.

Cum alegi parfumul de cameră în funcție de încăpere?

Mirosul casei tale vorbește despre tine, motiv pentru care este important să alegi parfumuri pentru casă care să te ajute să creezi un spațiu unic în coordonatele personale, dar în același timp să se plieze pe anotimp sau pe specificul camerei. Există unele familii olfactive care sunt mai potrivite pentru anumite camere decât pentru altele, iar alegerea unui parfum de camera este aproape la fel de importantă precum alegerea unei piese de mobilier.

  • Vestibul

De fiecare dată când treci pragul casei, ideal ar fi să fii întâmpinat de un parfum proaspăt. Fie că este un parfum citric sau floral, acesta va oferi musafirului un miros de prospețime și curățenie. Pentru intrare poți utiliza un difuzor cu bețișoare care eliberează parfumul încet și constant, amintindu-ți să întorci bețele cu capul în jos o dată pe săptămână.

  • Living

Aromele vesele, parfumurile picante, orientale, florale și dulci, care aduc în prim plan note de vanilie, cuișoare, scorțișoară, măr, cedru, mușcate, floare de portocal, sunt perfecte pentru zona de living. Ele favorizează atmosfera caldă și primitoare. Există diverse parfumuri bazate pe ocazie și anotimpuri, depinde de tine să alegi aroma care ți se potrivește. Poți alege citrice, arome fructate și arome tropicale pentru vară; trandafir, liliac, violete, bujor, frezie, lăcrămioare pentru primăvară; pinul, scorțișoara, moscul alb, însoțite de notele citrice de clemențină și bergamotă pentru iarnă; mere, scorțișoară, dovleac, struguri, ghimbir, vanilie, caramel, miere, chihlimbar sau lemn de santal pentru toamnă.

Sfat: dacă ai covoare sau mochete, este de preferat să mizezi pentru un odorizant concentrat pentru covoare care va oferi prospețime pentru mult timp.

  • Bucătărie 

Bucătăria este zona în care mirosurile pătrund mult timp în mediu. De aceea, după curățenie, sunt recomandate parfumurile de cameră aromate, precum cele de salvie, rozmarin, cimbru sau busuioc. De asemenea, sunt utile parfumurile citrice care ajută la neutralizarea mirosurilor puternice tipice acestei zone a casei.

  • Birou

În ceea ce privește parfumurile pentru zona de studiu, potrivite sunt cele care ajută la stimularea productivității, concentrării și creativității. Notele de lămâie, bergamotă, mentă, cedru, lemn de santal, cafea sau cele care amintesc de mirosul de hârtie sunt perfecte pentru acest mediu.

  • Dormitor

În dormitor, scopul fiind acela de defini o atmosferă relaxantă, care să favorizeze un somn bun, este indicat un parfum de camera cu miros subtil, calmant, confortabil, eventual cu rol în tratarea insomniei. Cele mai recomandate arome sunt cele de lavandă, mușețel, rozmarin, eucalipt, mosc alb, bumbac și in. Dacă preferi note mai calde, vanilia, chihlimbarul și ylang ylangul sunt perfecte.

Sfat: Răsfață-te seara pulverizând un parfum delicat pe pernă și, pentru a avea întotdeauna haine proaspete și parfumate, așează în dulapuri și în sertare săculeți parfumați.

  • Baie

Înainte de a folosi un parfum de camera, este indicat să folosești un odorizant de cameră cu rol de îndepărtare a mirosurilor neplăcute. Pentru baie, notele marine proaspete care amintesc de valurile mării și aromele care au miros curat, cum ar fi bumbacul, inul, talcul, moscul, florile albe sunt perfecte pentru a oferi un val de bunăstare și confort fără egal. Pentru momentele dedicate îngrijirii de sine, gen spa, parfumurile recomandate sunt ghimbirul, menta, eucaliptul.

În căutarea unui parfum de camera perfect poți consulta gamele de parfumuri și odorizante ambientale, atent selecționate, de la Somnart.ro, pentru o atmosferă proaspată și parfumată în orice încăpere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *