Confortul Hipoalergenic: Top 5 Beneficii ale Pernelor Hipoalergenice

Conform OMS, fiecare locuitor al planetei suferă de o formă de alergie. Alergia se poate defini ca o reacție exagerată, anormală și excesivă a sistemului imunitar al unui organism, față de o substanță ce este inofensivă pentru majoritatea oamenilor și care este numită alergen. Praful este un conglomerat de alergeni și constituit din acarieni, peri de animale, mucegaiuri de interior, detritusuri organice, proteine inhalatorii provenite din alimentele preparate termic, granule de polen. Dintre aceștia, acarienii sunt cea mai obișnuită problemă pentru o parte din alergiile noastre, mai ales că aceștia adoră locurile întunecate, calde și umede, preferate fiind salteaua, pernele și pilota, dar, mai ales, pernele și așternuturile considerate a fi adevărați magneți pentru acarieni. 

Pentru a preveni crearea unor condiții favorabile pentru înmulțirea lor, putem lua foarte multe măsuri legate de curățenie, aerisire, instalații de aer condiționat și aspiratoare cu filtre HEPA, dar printre acestea unele măsuri importante sunt legate de alegerea unor perne care ar trebui să nu conțină pene, ci material sintetic și să fie de tip pernă hipoalergenică

În privința saltelelor, pilotelor și pernelor, acestea ar trebui învelite în mai multe huse, cu țesătură deasă, care să nu permită acarienilor să iasă ușor din aceste obiecte mari colectoare de praf. Dacă ești foarte sensibil la acarieni, merită făcută investiția în huse speciale antiacarieni. Aceste huse există și în varianta pentru perne și pilote. Prima concluzie ar fi că dacă știi că ești o persoană alergică ar trebui să îți achiziționezi o pernă hipoalergenică.

Caracteristici pentru produsele hipoalergenice

Materialele naturale sunt ecologice și durabile, dar multe dintre ele sunt contraindicate pentru persoanele care suferă de alergii, așa că dacă ești una dintre ele, este recomandat să acorzi preferință produselor fabricate din materiale sintetice. Puful de păsări este, din păcate, contraindicat, materialele sintetice sunt cele mai utile în acest domeniu, poliesterul și microfibra, mai ales varianta cu silicon, fiind cele mai puțin reactive pentru corpul uman. Un dezavataj al primului este ca se poate supraîncălzi, în cazul de ex., al pernelor ferme, foarte aglomerate.

Umplutura pentru o pernă hipoalergenică poate fi atât sintetică, cât și din materiale naturale, cu amendamentul că umplutură naturală trebuie să treacă printr-un proces riguros de curățare înainte ca pernele să fie fabricate, pentru a elimina complet microbii și acarienii. 

  • Umpluturile sintetice – sunt hipoalergenice și majoritatea pot fi tratate chimic sau natural (cu aloe vera) pentru a deveni 100% antialergice, datorită faptului că fibrele sunt suficient de rezistente pentru a suporta cu succes procesul de tratare. Dintre umpluturile antialergice sintetice amintim bilele 3D siliconizate din holofibra sau poliester siliconizat, microfibra, vata din nanofibră, unele tipuri de spumă cu memorie sau latex sintetic.
  • Umpluturile naturale – pentru o pernă hipoalergenică poți alege lâna, mătasea, bambusul, spuma din latex natural (material natural antialergic) sau bumbacul. Toate aceste umpluturi conferă pernelor un nivel bun al fermității și toate sunt materiale organice hipoalergenice și antibacteriene, care permit circulația aerului în mod corespunzător, aspecte ideale pentru cei care suferă de alergii.

În ceea ce privește husa pentru o pernă hipoalergenică, îți recomandăm latexul, poliesterul, microfibra, bumbacul tratat împotriva acarienilor sau microbilor, dar și lâna. Bumbacul este mai plăcut la contactul cu pielea, dar reține umezeala, astfel încât necesită aerisire după utilizare și spălare mai frecventă. Microfibra se usucă mai ușor și rezistă la temperaturi înalte, în cursul spălării. Pe lângă lipsa de reactivitate a materialului, un astfel de produs asigură un mediu sărac în bacterii, virusuri și acarieni. Pe lângă materialele care nu favorizează dezvoltarea lor, este esențial ca perna să poate fi spălată frecvent. Sunt eficiente modelele care specifică temperatura de spălare (minim 60 de grade, preferabil 90), dar și gradul de retenție al formei.

Beneficii perne hipoalergenice

  • Antialergice

Dacă suferi de alergii pernele din pene și puf pot cauza alergii anumitor persoane. Soluția pentru această problemă este alegerea unei perne care are umplutura de pene curățată și dezinfectată pentru a preveni acțiunea alergenilor prezenți în pielea și puful animalelor. Pernele cu pene și fulgi care sunt special tratate poartă de obicei un marcaj distinct pe etichetă în acest sens. Totuși, și aceste perne pot cauza alergii datorită prafului și acarienilor care se pot acumula în fibrele pernei după un timp. 

Pentru a preveni aceste probleme, alege o husă de pernă proiectată special să protejeze de praf și acarieni sau o pernă hipoalergenică dintr-un material care nu este pe placul acestora cum ar fi spuma de latex sau lâna. Pernele cu umplutura și husa din materiale antialergice te vor proteja de acarieni și vor asigura o barieră împotriva altor alergeni care îți pot cauza probleme.

Dacă ești o persoană alergică ai două opțiuni pe care le poți lua în considerare, produsele antialergice și produsele hipoalergenice. Produsele antialergice sunt făcute din materiale care prin natura lor au șanse extrem de mici să atragă alergenii, și prin urmare să cauzeze alergii. Atât umplutura cât și husa pernelor sunt fabricate din aceste materiale care țin acarienii la depărtare. Produsele hipoalergenice au fost tratate cu anumite substanțe în procesul de fabricare, astfel încât să nu atragă alergenii. În acest caz vorbim și despre materiale care în mod normal sunt alergenice, însă, în urma tratamentului o pernă hipoalergenică va putea fi folosită și de către persoane care suferă de alergii. 

  • Întreținere ușoară 

Majoritatea pernelor nu pot fi spălate în mașina de spălat rufe, de exemplu pernele de puf nu pot fi spălate decât la curățătoriile chimice, iar unele modele de perne nu pot fi spălate deloc, doar pot fi aerisite cât mai des pentru a preveni modificarea formei. Dacă ești genul de persoana care preferă să își spele pernele foarte des sau dacă suferi de alergii care necesită dezinfectarea frecventă a lenjeriei de pat și a pernelor alege o pernă hipoalergenică care nu numai că poate fi spălată la mașină, dar care și rezista în timp după multe spălări. De exemplu, la o pernă cu exteriorul matlasat, interiorul fabricat dintr-un conglomerat de poliester siliconat și microfibră, care descurajează fixarea și dezvoltarea microorganismelor și acarienilor, se reduce la maxim posibilitatea de contaminare cu acarieni. Materialele sunt non-iritative, iar perna poate fi spălată fără probleme la mașina automată, pastrându-și elasticitatea și forma inițială, fără ca interiorul să se aglomereze. 

  • Confort 

Pernele hipoalergenice din latex au caracteristicile intrinseci anti-bacteriene, anti-acariene și anti-alergice ale latex-ului-ului, care fac ca dormitul pe o astfel de pernă hipoalergenică să fie ideal pentru oricine. Perna din latex este flexibilă, oferă suport optim ortopedic al corpului, auto-ventilaţie superioară şi controlul umidităţii datorită structurii de celule deschise şi sutelor de perforaţii. 

  • Calitatea somnului

Produsele de dormit din Memory Foam sunt hipoalergenice și au o compoziție ultraelastică. O pernă hipoalergenică din Memory Foam ajută la o poziție corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului pentru un somn plăcut și liniștitor. Se mulează după forma capului, elimină tensiunea zonei cervicale, îmbunătățește calitatea somnului.

  • Husa detașabilă 

Pernele antialergice au de cele mai multe ori huse impermeabile, un alt beneficiu de care poți profita odată ce vei folosi noile tale perne. Alege o pernă hipoalergenică care vine la pachet cu o husă exterioară detașabilă și care poate fi spălată fără probleme.

La Somnart, care are grijă de somnul și sănătatea ta, vei găsi produse hipoalergenice, precum saltele, perne și pilote, într-o gamă variată, care să îți ofere confort hipoalergenic și care au grijă de nevoile și preferințele tale. Aceste produse sunt realizate în condiții de calitate, mediu, sănătate și securitate ocupațională, la cele mai ridicate standarde europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.